VASTUULLISUUSTYÖ ON JATKUVA MATKA JA ETENKIN MUOTITEOLLISUUDESSA SEN SARALLA ON VIELÄ PALJON TEHTÄVÄÄ. ME LOVEXLOVELLA SITOUDUMME KEHITTÄMÄÄN KESTÄVÄÄ HÄÄMUOTIA JA LUOMAAN KORKEALAATUISIA TUOTTEITA, JOTKA YHDISTÄVÄT TYYLIN KESTÄVYYTEEN.
 
Jatkamme työtämme kohti parempia käytäntöjä sekä kestävämpää muodin tulevaisuutta. Tavoitteenamme on olla mahdollisimman läpinäkyviä ja olemme sitoutuneita parantamaan hankintaketjumme läpinäkyvyyttä.
 
Tässä muutamia askeleita, joita olemme ottaneet vastuullisuuslupauksemme edistämiseksi:
 

VALMISTAMME MILTEI KAIKKI TUOTTEEMME TILAUKSESTA

Korut ja hiusasusteeme valmistetaan tilauksesta tai pieninä erinä käsityönä studiollamme Tampereella. Valmistamme vain sen, mitä tarvitaan, välttääksemme ylituotannon, materiaalihävikin ja myymättömien tuotteiden varaston syntyminen. Tilausmallimme mahdollistaa myös materiaalien tehokkaan käytön. Tilaamme materiaaleja vain tarvittaessa ja käytämme paljon aikaa varmistaaksemme, että kaikki tuotteemme on valmistettu huolellisesti. Käytämme tarkkoja mittoja ja leikkauksia materiaalihävikin vähentämiseksi.

KÄYTÄMME KIERRÄTETTYJÄ JA UUSIKÄYTETTYJÄ MATERIAALEJA AINA KUN MAHDOLLISTA

Etsimme aktiivisesti kestävämpiä, vaihtoehtoisia materiaaleja, sekä uusia vastuullisia tuotantomenetelmiä, jotta voimme näyttää tietä ja olla osana edistämässä kestävämpää muodin tulevaisuutta. Käytämme paljon aikaa, vaivaa ja rakkautta kierrätettyjen, ylijäämä- ja vintage-materiaalien hankintaan ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Hyödynnämme tuotantomenetelmissämme kierrätettyjä ja uusikäytettyjä materiaaleja, kuten hääpukujen ylijäämäkankaita, vintage-helmiä ja -kristalleja, sekä deadstock-kankaita. Haastamme jatkuvasti luovaa ajattelutapaamme keksiäksemme uusia ideoita ja tapoja muuttaa nämä materiaalit kauniiksi ja ainutlaatuisiksi tuotteiksi juuri sinulle.

Käytämme kierrätettyjä materiaaleja, kuten:

Hääpukujen ylijäämäkangas 

Japanilaisia vintage-helmiä

Swarovskin vintage-kristalleja

Valikoitujen muotitalojen, kuten Hermès, laadukkaita ylijäämäkankaita 

Tässä muutama luova tapa, jolla olemme käyttäneet kierrätettyjä materiaaleja luodaksemme jotain uutta ja kaunista:

Clarissa Hiuspanta

Tässä mallissa käytetty kangas on Laura Hyvi Bridal -hääpukujen ylijäämäkangasta. Kangas on käsitelty näyttämään höyhenenomaiselta luodaksemme pehmeitä ja kauniita yksityiskohtia.

Love x Laila -malliston Mirana Korusetti

Käsintehdyt korvakoru- ja kaulakorusetti, valmistettu käyttäen ranskalaista vintage-pitsiä 1970-luvulta.

MATERIAALIT

Tällä hetkellä käytämme tuotteissamme mm. seuraavia materiaaleja:

Makeanveden helmiä, sterling-hopeaa, kullattua messinkiä (gold-filled), silkkiä, lasihelmiä sekä mahdollisimman paljon kierrätettyjä, uusiokäyttöisiä, vintage- sekä ylijäämämateriaaleja.

Haluamme luoda asiakkaillemme kestäviä tuotteita. Siksi olemme päättäneet käyttää kullattua messinkiä (gold-filled) useimmissa kultakoruissamme. Tällä materiaalilla voimme luoda kauniita ja laadukkaita tuotteita ilman korkeaa hintaa. Valitsemalla käyttää kullattua messinkiä kultapäällysteisen (gold-plated) metallin sijaan olemme halunneet pidentää korujemme elinikää.

Hankimme suurimman osan gold-filled -messingistä valmistetuista materiaaleistamme Yhdysvalloista, koska heillä on eniten kokemusta ja tietämystä sen valmistamisesta. Suurin osa käyttämistämme metalliosista tulee RJC-sertifioidulta valmistajalta. Pieni osa gold-filled -messingistä valmistetuista osistamme tulee Kiinasta, huolellisesti valitulta valmistajalta, jonka arvot ja laatuvaatimukset kohtaavat omamme.

Alla muutama tärkeimmistä materiaalilähteistämme:

Kullattu messinki (Gold-filled) ja sterling-hopea, USA

Makeanveden helmet, Jiangsun maakunta, Kiina

Helmijäljitelmät, Tšekki

Lasihelmet, Japani

Kestävä kehitys korujen valmistuksessa

Nuorena ja pienenä yrityksenä meillä ei ole ollut vielä resursseja parantaa hankintaprosessejamme joidenkin käyttämiemme materiaalien osalta haluamamme standardin mukaisesti. Teemme jatkuvaa työtä asian edistämiseksi ja selvitämme parhaillaan uusia kumppanuuksia ja toimittajia, jotka vastaavat arvojamme ja sitoutumistamme vastuulliseen ja kestävään hankintaan. 

TOIMITUS JA PAKKAUS

Kaikki korurasiamme, lähetyslaatikkomme sekä lähetyslaatikoissa käytettävä silkkipaperimme on valmistettu FSC-sertifioiduista materiaaleista Euroopassa. FSC®-merkki takaa, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt puupohjaiset materiaalit on saatu vastuullisesti hoidetuista FSC® metsistä.

Vastuullisuustyö on jatkuva matka ja etenkin muotiteollisuudessa sen saralla on vielä paljon tehtävää.

JATKAMME TYÖTÄ KOHTI KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOTTEITAMME

Jatkamme työtä kohti kestävän kehityksen tavotteitamme. Läpinäkyvyys ja kestävä sekä eettinen hankinta ovat tärkeimpiä arvojamme ja pyrimme aktiivisesti parantamaan toimintaamme kohti vastuullisempaa muodin tulevaisuutta. Arvostamme ymmärrystänne ja tukeanne vastuullisuustyömme eteen, kasvaessamme ja kehittyessämme yrityksenä. Toivomme voivamme edistää kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa huomista.